اشکنهیکی از خوراکهای ایرانی است که به صورت معمول با نان میل میشود. این خوراک تاریخچهای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان پُخته شده است.
مواد لازم
- 1 عدد سیب زمینی
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشق شنبلیله خشک
- 1 قاشق غذاخوری آرد گندم
- روغن
- 1 قاشق چایخوری زردچوبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
-
یک قابلمه کوچک و با دیواره بلند انتخاب میکنیم و در آن پیاز خرد شده را در روغن به طور کامل تفت میدهیم.
-
وقتی پیاز داغ حاضر شد، زردچوبه و شنبلیله را به آن اضافه میکنیم و حدود یک دقیقه تفت میدهیم.
-
تا سه چهارم قابلمه را آب جوش میریزیم. آرد را با حدود نصف استکان آرد سرد مخلوط کرده و با قابلمه اضافه میکنیم.
-
توجه داشته باشید که آرد به خوبی در استکان حل شود و گلوله گلوله نشود.
-
سپس سیب زمینی را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
-
در این مرحله نمک و فلفل را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا به مدت 30 دقیقه با درب بسته بپزد.
-
حرارت را زیاد کرده و اجازه میدهیم تا محتویات قابلمه به خوبی بجوشد.
-
سپس تخم مرغها را با فاصله دو دقیقه یکی یکی در قابلم میاندازیم.
-
حدود ده دقیقه صبر میکنیم تا تخم مرغها به صورت تک تک کاملا ببندد.