مربای کدو حلوایییکی از مرباهایی است که معمولا مادربزرگها برای خانواده تهیه میکردنند. در این مقاله طرز تهیه مربای کدو حلوایی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- 2 کیلوگرم کدو حلوایی
- ⅓ قاشق چایخوری جوهر لیمو
- 2 تا 3 لیوان آهک سفید
- 1 قاشق مرباخوری دانه هل
- 10 تا 12 لیوان آب
- 3 کیلوگرم شکر
دستور العمل
-
کدو را پس از شستن پوست گرفته و به صورت ورقههایی که قطر آن حدود 1.5 سانتیمتر باشد در میآوریم.
-
با قالب شیرینیهای ریز، آن را قالب زده و یا به اشکال هندسی منظم در میآوریم.
-
آهک و آب را مخلوط میکنیم و میگذاریم کاملا ته نشین شود.
-
آب روی آنرا جدا کرده سپس کدوها را در آن ریخته و میگذاریم یک شبانه روز بماند.
-
آنگاه کدوها را در آبکش ریخته و میشوییم و به مدت 2 تا 3 ساعت در آب سرد میریزیم و چند بار آب آنرا عوض میکنیم.
-
آب و شکر را روی حرارت میگذاریم تا کاملا به جوش آید و به مدت 15 دقیقه بجوشد، سپس کدوها را در آن ریخته شعله را کم میکنیم تا آرام آرام بجوشد.
-
درب ظرف را نمیگذاریم. این مربا تقریبا باید به مدت طولانی روی حرارت بماند (حدود 4 تا 5 ساعت)
-
زمانی که شربت مربا تقریبا رو به غلظت میرود جوهر لیمو را اضافه کرده و در پایان دانههای هل را نیز در مربا میریزیم.
-
این مربا بسیار زیباست. قطعات کدو حتما باید داخل شهد باشد تا شفاف و پر شهد بماند.