معمولا لوبیا پلو را با گوشت چرخکرده طبخ میکنند اما «لوبیا پلو با گوشت تکهای» هم مجلسیتر و لذیذتر است و هم به عنوان یکی از بهترین غذاها برای دورهمیهای دوستانه و فامیلی جز صدرنشینهاست.
مواد لازم
- 2 پیمانه برنج
- 1 عدد پیاز متوسط
- 400 گرم گوشت
- 400 گرم لوبیا سبز
- 2 عدد هویج متوسط (اختیاری)
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک
- فلفل
- زعفران
- زردچوبه
- روغن
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت
لوبیا سبزها را بشویید و خشک کنید. دوسر لوبیا را با چاقو جدا کنید و آنها را به اندازهای که دوست دارید خرد کنید. لوبیاهای خرد شده را با کمیروغن درون ماهیتابه سرخ کنید.
برنج را دو ساعت قبل از پخت در آب و نمک بخیسانید. گوشت گوسفند را به قطعات ریز تقسیم کنید (تکههای دو سانتی با قطر یک سانتیمتر) و خوب بشورید و اجازه بدهید خشک شود. یادتان باشد اگر میخواهید لوبیا پلو کمیمجلسیتر به نظر بیاید میتوانید تکههای گوشت را بزرگتر خرد کنید، اما واقعا لازم نیست و اگر میخواهید لوبیا پلو با گوشت قیمه ریزه درست کنید اندازه تکههای گوشت باید کوچک باشد. پیاز را ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. گوشتهای ریز و قیمه شده را در مقداری روغن به تدریج سرخ کنید. منظور از به تدریج این است که تمام گوشت را یک مرتبه در ماهیتابه نریزید. گوشتها را کمکم به ماهیتابه اضافه کنید تا آب نیندازد و سفت نشود.
پیازهای ساطوری خرد شده را تفت بدهید. صبر کنید تا پیازها سبک و رنگشان کاراملی و سرخ شود. پیاز داغ آماده شده را به گوشت تفت داده شده اضافه کنید و خوب با هم هم بزنید. در مرحله بعد نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجفیل و دارچین را به گوشت اضافه کنید. اگر از گوجهفرنگی تازه استفاه میکنید در این مرحله گوجه فرنگیهای رنده شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و اجازه بدهید آب گوجهفرنگی کشیده شود. در یک ظرف جداگانه رب گوجهفرنگی را در مقداری روغن تفت بدهید تا مزه خامیرب گرفته شود. رب تفت داده شده را به مواد گوشت اضافه کنید و حدود یک دقیقه با هم روی شعله ملایم گاز بگذارید.
لوبیا سبز تفت داده شده را به مایه گوشت اضافه کنید.
یک ملاقه آب جوش به مایه گوشت و لوبیا اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت ببیند. در یک قابلمه دیگر آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. وقتی که دانههای برنج از وسط کمیحالت ترک خورده پیدا کرد، برنج را آبکش کنید. برای اینکه لوبیا پلو شفته نشود برنج را کمیبه اصطلاح «دون» آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید، وقتی که روغن داغ شد سیبزمینیهای حلقه شده را کف آن بچینید.
منبع : Loobia Polo